El fin del mundo en verder
Door: Marjolein & Martijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn
14 December 2008 | Argentinië, Ushuaia
Hier een berichtje vanuit El fin del Mundo, Ushuaia in Tierra del Fuego. Helemaal het zuidelijkste puntje van Argentinie.
De laatste dagen hebben we ons vermaakt met het bezichtigen van de wijken, La Boca, San Telmo en Palermo. Heerlijke Argentijnse parilla (steak) gegeten met de lokala salsas. De chimichurri en de criolla, een andere heerlijke saus maken het gegrilde vlees nog lekkerder. Andere aanraders zijn het museo nacional del bellas artes (derde schilderij is een Rembrandt maar ook Van Gogh, Renoir, Picasso, Monet, Khalo en veel beeldhouwwerk van Rodin) en de 100 jaar oude dierentuin waar veel dieren gewoon los op de paden lopen. Minder leuk is dat de dieren door bezoekers gevoerd worden met dierensnoepjes, zagen we ineens een beer 'bedelen'. Jammer maar ook de gebouwen zijn echt het bezoeken waard.
Weer uiterst vriendelijke mensen ontmoet. Een stel Argentijnen (zie foto) betaalden zelfs de hele rekening van het eten. Omdat we de kleine tafel deelden, kregen we veel tips waar wel of niet naartoe te gaan. Erg gastvrij en vriendelijk. Daarna werden we nog naar de lokale tango dansschool gebracht met de auto. Nog even naar de dansles gekeken maar we moesten met de bus terug en het liep al tegen 1 uur 's nachts. Het busnet is trouwens fantastisch, 24 uur per dag rijd alles rond. Nadeel is dan wel de vieze uitlaatgassen maar ja, we kunnen niet alles hebben.
De korte broeken en T-shirts konden weer onder in de rugzak. De Dale of Norway en Icebreaker truien aangetrokken om het koude Tierra del Fuego aan te kunnen. We hadden ze hard nodig! Maar eerst het verhaal van de vlucht: Gisteren zijn we dus vanuit BA naar Ushuaia gevlogen. Het ging er lekker zuid-amerikaans aan toe. Eerst een vol uur in de rij gestaan om in te checken én de vlucht was al vertraagd. Jammer want we zijn om half 5 opgestaan... De grondstewardess wist niet wat ze met onze tickets aanmoest en heeft nieuwe laten uitdraaien. Ook goed. We vroegen naar raamplaatsen en deze kregen we. Fijn! Op naar de volgende rij voor de handbagagecheck. Weer een half uur in de rij, echt de mensen zijn hier gek op rijen. Daarna bleek onze vlucht alweer vertraagd door technische problemen. Daar houden we niet van!! We zagen ze buiten een beetje op de vleugels duwen, goede manier om de tchnische problemen op te lossen :-) Uiteindelijk vlogen we niet om 7 of 9 uur maar om half 11. En nog steeds niet ontbeten op de banaan na om half 6. In het viegtuig bleken we geen raamplaatsen te hebben en er zaten 15 rijen tussen ons in. Niet aardig! Verder zat er een rugbyteam wat besloot om naast Marjolein haar stoel een teammeeting te houden tijdens de hele vlucht. En links van haar zat een stel wat alleen maar naar filmpjes op hun eigen laptop heeft zitten kijken. En die krijgen dan de felbegeerde raamplaatsen, jammer. Als klap op de vuurpijl nog wat turbulentie, de dames gingen gillen en enmasse werden er kruisjes geslagen. Kortom, een zuid-amerikaanse vlucht. ;-)
Schitterend aankomen bij het einde van de wereld, het einde van het Andes gebergte, de besneewde toppen zien er erg indrukwekkend uit. Heel wat anders dan Buenos Aires. Schitterend mooi hier!
Na het inchecken bij ons tijdelijk onderkomen in Casa de Tere, zijn we langs de reisbureau's voor een last-minute naar Antarctica gegaan. En na veel reisbureau's, getwijfel en gebel gaat het toch door!!!!!!
We maken een 11-daagse boottocht langs het zevende continent, de zogenaamde klassieke route doen we aan. Pinguins en walvissen en nog meer pinguins is wat we gaan zien. Voor meer info kijk maar op http://www.oceanwide-expeditions.com/ocn.htm
We geloven het nog steeds niet helemaal dat we het echt gaan doen!Alhoewel, bij de betaling deed het PIJN. :-) Morgen (de 14e) om 16:00 zijn we op de boot (de professor Molchanov) en de 24e zijn we weer terug in Ushuaia. Met ons varen er 48 anderen mee en de bemanning bestaat uit wetenschappers dus het is nog eens verantwoord ook.
Ter afsluiting, de aankomende 11 dagen komen er dus geen berichten van ons, wel lekker rustig voor jullie. We willen jullie bedanken voor alle leuke reacties en berichten die we krijgen, vooral doorgaan. Maar natuurlijk alvast hele leuke, fijne, gezellige feestdagen!!
Ciao,
Martijn, Marjolein en Mol (die mag zn muts weer op)
13 December 2008 - 23:36
Mimi:
wat een avontuur en ik zou ook gegild hebben hoor met de vlucht en nu iets heel bijzonders he zo naar een heel ander deel van de wereld en 11 dagen hoef je niet te mailen jongens doe voorzichtig en genieten -
14 December 2008 - 09:50
Anita Van Bergenhene:
Gaaf dat jullie toch naar Antartica gaan !! Geniet ervan, zo te zien doen jullie dat ook al aardig en je bent nog maar aan het begin.
Groeten en nog veel plezier. Anita -
14 December 2008 - 10:16
Vinnie:
Antartica here you come, gefeliciteeeeerd -
14 December 2008 - 10:37
Karen:
wow! -
14 December 2008 - 11:12
Pa En Ma:
Wat een mooie verhalen allemaal. Over gastvrijheid en hartelijkheid! Maar ook over rijen en vertragingen. en afspraken die niet nagekomen worden. Het lijkt net Nederland!!
Maar goed, je kunt dus overleven op een banaan.
Zijn de dikke truien genoeg voor al die kou? Fantastisch datAntartica doorgaat en dan maar een beetje overwerken, terug in Nederland. Trouwens, door de recessie is je geld hier toch niets waard. Gaat het goed met de mini computer?
Wel jammer dat de ijsberen niet gedag gezegd kunnen worden, alleen maar de pinguins. Geniet maar lekker. En een mooie reis. We zullen over 2 weken wel de mooie plaatjes zien.Veel liefs pa en ma
14 December 2008 - 12:17
Chantal:
Jeetje Marjolein en Martijn onwijs gaaf dat jullie naar antartica gaan. Heel veel plezier en ik lees jullie verhaal over 11 dagen.. met kerst dus. Geniet en een dikke kus chantal -
14 December 2008 - 13:12
Josien:
Jeetje, jullie beleven echt weer heel wat! Zit ik hier uit te buiken onder de Kerstboom, hahaha...
Waar ik wel nog benieuwd naar ben (maar ja, als ik het goed lees, moet ik bijna twee weken op het antwoord wachten!) Hebben jullie nou gedanst of alleen gekeken??? En - mocht het eerste het geval zijn - waar kan ik d foto's bekijken???
Benieuwd naar jullie belevenissen op de boot!
Liefs uit Sweet Lake! -
14 December 2008 - 14:00
Margriet:
Onvergetelijk gaat het zéker worden. Ik heb "wel eens" gehoord dat je de kotszakjes niet moet vergeten mee te nemen. Oftewel: zorg voor goede pillen! -
14 December 2008 - 19:07
Christine En Edmundo:
Oh wat gaaf dat jullie mee kunnen! Wij hebben toen op de mikheev gezeten maar volgens ons is molchanov dezelfde soort boot. Dus niet zo'n megading. Zijn benieuwd wat jullie allemaal gaan zien. Kga gelijk weer in ons foto album kijken...... Bellen en mailen kan wel vanaf de boot, op de brug bij bemanning, maar t is behoorlijk aan de prijs. Balen voor ons, jullie blijven nog 6 maanden weg voordat we de foto's allemaal kunnen zien!
Sterkte trouwens met pittige tochtje over drake pasage. Niet te lang stoer doen maar gelijk plat gaan liggen dan word je hopelijk niet zeeziek... Als je eenmaal in antartisch gebied ben is het weg hoor.
Geniet ervan!
14 December 2008 - 20:07
Karin En Daniel:
Zo'n Madonna concert kan mij gestolen worden maar de boottocht naar Antartica.... dan wordt ik wel jaloers! Heb in de bosatlas een kaart van de zuidpool opgezocht. Geniet er maar volop van!
Liefs, Karin en Daniel -
14 December 2008 - 21:05
Monique En Buf:
Super allemaal, geniet ze en ook jullie alvast een hele goede Kerst
xx -
14 December 2008 - 22:21
Dinky:
Super dat de reis zo geweldig lukt!!
Groetjes aan de ijsberen!! -
AapBart:
No Tango Dinero, oh oh oh oh! -
17 December 2008 - 07:31
Pierre Van Oosten:
Wat een verhaal zeg. Lijkt wel een film. Gelukkig met een goed einde. Ben blij om te horen dat het allemaal zo goed verloopt en dat jullie nu ook nog antartica aan doen, het kan niet op. Ik wens jullie ook namens de rest hier hele fijne feestdagen. Hoop dat jullie er iets van meekrijgen. Happy New Year en heel veel plezier. -
18 December 2008 - 20:42
TH En OJ:
Lieve M en M, zijn jullie zeebenen al weer gewoon? En zijn jullie hoofden nog vol van alle Antartica-indrukken? Dan nu toch maar weer gewoon kerstfeest vieren; wij wensen julie samen een heel bijzonder kerstfeest zo ver weg, we denken aan jullie, liefs en dikke kus. -
22 December 2008 - 13:31
Leen En Corrie.:
Zo lekker bootje gevaren,wij zitten nog steeds in een koud kikker land, al geven ze wat beter weer op,droog en een zonnetje,je ouders zijn vanochtend richting Drenthe vertrokken,en hopen ook op goed weer.Nou jongens geniet van jullie reis,en vanaf het Pluvierhof fijne kerstdagen en een heel mooi 2009 groetjes,Leen en Corrie. -
23 December 2008 - 09:47
Rinaldo:
En veel Pinguins gezien? -
23 December 2008 - 16:59
Robbert B. De J.:
Wat een mooie verhalen; en... Toch wel een tikkeltje jaloers op jullie reis richting 'het zevende continent'!
Geniet!
Fijne dagen,