Na Rosario weer terug in Buenos Aires - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Martijn Beer - WaarBenJij.nu Na Rosario weer terug in Buenos Aires - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Martijn Beer - WaarBenJij.nu

Na Rosario weer terug in Buenos Aires

Door: Marjolein & Martijn

Blijf op de hoogte en volg Martijn

04 December 2008 | Argentinië, Buenos Aires

Hola todas,

Na een uitstapje naar het binnenland van 3 dagen naar Rosario waar het strak blauw was nu weer terug in Buenos Aires.

In Rosario zaten we in een erg gezellig hostel waar we weer gezellig tot 's avonds laat met Argentijnen en andere reizigers aan het bier hebben gezeten. Quilmes, literflessen is de standaard hier. Rosario is ook de geboorteplaats van Che Guevara al is daar nog maar weinig van te zien. Wel lekker aan het strand gelegen een dagje en een rondje langs de haven inclusief een monument van de ontwerper van de Argentijnse vlag en een kunst museum.

Inmiddels is de bewolking in BA ook weer weggetrokken. De bussen zijn hier heel lux. De stoelen kunnen bijna op ligstand en er wordt zelfs lunch bij geserveerd. Nog beter als bij Iberia :-) Gelukkig is het nog steeds Zuid-Amerika en staat de airco hoog en de tv toont vage B-films met Pierce Brosnan.

Het vinden van een hostel hier in BA was nog een probleem. De argentijnen hebben een lang weekend en ook Madonna is hier neergestreken dus alles was vol. Ds maar een reservering voor de komende twee nachten en daarna naar een ander hostel voor het weekend. Aangekomen bij het eerste hostel bleek de reservering niet zoveel voor te stellen en was er alsnog geen plaats. Dus een ander hostel laten bellen in de buurt waar ze wel plek voor ons zouden hebben. Daar aangekomen was dat ook niet het geval. Maar na wat overredingskracht hebben we nu een 4-persoonskamer voor onszelf. De lokatie is wel goed, in het hart van San Telmo. Misschien gaan we ook nog wel proberen om naar Madonna te gaan. Doordat er een concert is verplaatst zijn er een hoop kaarten voor een schappelijke 150 pesos te koop. Op zich vind ik Madonna niet zo geweldig maar om die show in Buenos Aires te kunnen zien heeft toch wel wat.

Verder is hier zondag een hele grote traditionele markt die we ook willen gaan bezoeken.

Van het weer worden we inmiddels erg blij. Tot negen uur is het hier licht en zonnig. Er is zoals gewoonlijk veels te veel leuke dingen doen in de buurt. Misschien gaan we maandag naar Uruguay waar de beste stranden van Zuid-Amerika schijnen te zijn. Maar misschien gaan we ook wel wat anders doen. We zullen het wel zien.

Vrijdag de 12e vliegen we in ieder geval naar Ushuaia, helemaal in het zuiden van Argentinie waar het in ieder geval een stuk koeler zal zijn maar nog steeds behoorlijk zonnig en een hele korte nacht.

Voorlopig komen we nog maar niet terug :-)

Msrtijn & Marjolein

(onze namen uitspreken is voor de Argentijnen toch wel erg lastig)

Hasta Luego!

• 04 December 2008 - 22:47

Mimi:

ik heb jullie verslag net gelezen om jaloers te worden op het lekkere weer hier is het guur dus kruip maar lekker op de strandstoel en leuk van madonna doen

• 05 December 2008 - 07:33

Zweedse Zwarte Piet:

Lieve Martos&Marjas,
    Hmm, ligt dat binnenland in Argentinie ook aan het strand?
    Met die lange lichte dagen zal eht moeilijk worden voor zwarte piet om ongezien over de daken te lopen om de pakjes uit te delen. Hier ligt er 10 cm sneeuw, dus ik hoop dat zwarte piet niet van eh dak af valt.

• 05 December 2008 - 08:24

Franse Zwarte Piet:

Leuk alle verhalen. Hebben jullie al een echt wereldreiziger gevoel, of is het nog een vakantie gevoel? Gaat het Spaans goed?

• 05 December 2008 - 12:04

Dicky:

Jammer dat jullie de tijd ontbreekt om het spectaculaire Iquazu op de grens Argentinië - Brazilië te bezoeken.
    Een aanrader voor de volgende keer.

• 05 December 2008 - 15:39

Edmee:

Hola guapos!

lekker hoor, ik heb nog geen kachel aangelsoten, ( van erik gekregen) dus ik vried zowat dood!
    jullie niet!
    nou geniet ze maar, dagen gaan vats heel snel, ik wil ook wel met argentijnen etc tot 's avonds laat lekker biertje drinken, nou ja, voor mij een thee dan,mate ofzo.

xx edmée

• 05 December 2008 - 17:14

Vince:

150 pesos geen idee even in NL was je 90 euro kwijt maar het is ver van wat het vroeger was, misschien heb je daar beter geluk!

• 05 December 2008 - 17:15

Vince:

huh iguazu daar maak je toch tijd voor? naast chili toch wel hoogtepuntje die omgeving ;)

• 06 December 2008 - 10:53

Pa En Ma:

Lekker de zon opgezocht en aan het Argentijnse bier!1 Wel een contrast(of misschien toch niet) Madonna en een voetbalwedstrijd!! Allebei veel herrie en passie!!
    Hoe gaat het met het Spaans? Of is het Argentijns daar? Wel typisch zuid amerikaans, wel reserveren en dan geen plaats hebben. Had maar een tentje meegenomen , lekker aan het strand. Maar misschien is dat onveilig? Of voelt het zo niet? Is het druk daar met toeristen? Veel plezier veerder en pas op jezelf en de ander. wij leven mee. Liefs pa en ma

• 07 December 2008 - 08:31

Robbert:

De eerste verhalen klinken heerlijk!

Enjoy your stay!

Robbert B. de J.

• 07 December 2008 - 12:00

Leen En Corrie.:

hoi net jullie verslag gelezen en de foto`s bekeken we zouden er zo achterna willen, in ieder geval geloven we dat jullie het erg leuk hebben,veel plezier verder, wachten op de rest,Leen en Corrie.