Walvissen, paarden en cavia´s
Door: Marjolein & Martijn
Blijf op de hoogte en volg Martijn
16 Juli 2007 | Ecuador, Cuenca
Inmiddels hebben we de kust verlaten en bevinden we ons in het Andesgebergte in de middelgrote stad Cuenca.
In Puerto Lopez, een rustiek kustplaatsje zijn we opgetrokken met Galapagosbootgenootje Regina uit Zwitserland en Barbara uit Eindhoven. Zij hadden elkaar al eerder ontmoet bij een vulkaantocht (die wij ook nog gaan doen). Dus met zijn vieren op een boot naar de bultrugwalvissen, we konden een drietal van relatief dichtbij bekijken. Helaas sprong er geen helemaal boven het water maar het was toch wel een gaaf gezicht.
Een dag later wilden we een tweedaagse horsetrack door het national park maken waar brulapen, tapirs en jaguars zouden moeten zitten. Na eerst een half uur op een plastic stoeltje achterop een pickup te hebben gezeten kwamen we bij de ingang van het park aan. Daar verruilden we ons schoeisel voor rubberlaarzen en sprongen we op de paarden of muildieren. Helaas liet het materiaal te wensen over. Het bleek toch best wel een lastige route met erg steile hellingen en gladde afdalingen met modder en stenen. We hadden toch wel erg medelijden met de toch al niet te best uitziende beesten en stapten maar regelmatig af om de paarden wat te ontzien. Al snel besloten we de tocht maar in 1 dag te doen gezien de niet zo heel relaxte rijtocht. Toen we de kampeerplek zagen bleek deze ook niet heel interessant (zonder iets als water) en zaten we liever ´s avonds weer aan de Cerveza in Puerto Lopez.
De best lastige tocht duurde uiteindelijk 7 uur te paard en behelsde 20 kilometer. Een duits echtpaar Helmut en zijn vrouw hadden bedacht deze tocht te voet te doen, echter de bratworsten lieten nog even op zich wachten voor dit echtpaar op laarzen en de vrouw wilde het laatste stuk op onze paarden zitten. Deze eerste keer te paard was voor haar niet zo´n succes aangezien we alweer snel een erg steile afdaling maakten met de paarden en de vrouw dit toch niet zo zag zitten... ook paardrijden is moeilijk.
De omgeving was echter schitterend, het wildlife wat we hebben gezien beperkte zich echter tot een jonge Tarantula en een dozijn teken...
Na deze best wel heftige tocht door het nevelwoud hebben we de avond afgesloten met een aantal Cuba Libre´s...
De volgende ochtend hebben we samen met onze reisgezel Regina de bus gepakt naar Guayaquil om daar over te stappen naar Cuenca. Begin van de avond aangekomen en op zoek naar een hotel. Een aantal hostels waren al vol en uiteindelijk beland in een enigszins sfeerloos hotel met 6 verdiepingen waarbij we het idee hebben dat we de enige bezoekers zijn. De douche is in ieder geval heet en dat is ook wat waard.
Gisteren een tocht door de stad gemaakt en op zoek naar de Panama-hoed, wiens oorsprong in Ecuador ligt.
Vandaag met de bus langs drie plaatsjes in de buurt om de lokale markten te bezoeken. Leuk om de mensen in meer traditionele kleding plus panamahoed te zien, en ook een plek waar Cuy (Cavia)werd klaargemaakt, helaas (?) hadden we net gelunchd en geen honger meer...
Inmiddels is Regina weer vertrokken richting Quito en wij vertrekken morgen verder richting het zuiden (bijna bij de grens van Peru) naar het plaatsje Vilcabamba wat erg relaxt moet zijn en ook bekend staat om de massages...
Groetjes Mol, Marjolein en Martijn
16 Juli 2007 - 07:16
MenM:
Als Mark dat ziet, een tocht per paard! Krijg je een tand kado of zo als je een stuk dij hebt gekloven?!
Ziet er heel gaaf uit het woud.
Leuk om zo wat van het land te zien waar Alexandra vandaan komt (vrouw van neef Gerrit).
Geniet heel veel verder!
17 Juli 2007 - 09:27
BartJ:
Cavia smaakt toch gewoon naar kip? -
17 Juli 2007 - 13:39
Monique:
ai cavia's; die had ik vroeger altijd als huisdier.. Heb de video maar niet afgekeken...
Is de hoed-missie gelukt?
gr,
Monique -
18 Juli 2007 - 20:18
Mischa:
Hallo!
Ik volg jullie reis op de voet. Nog maar 2 weken en dan komen wij ook die kant op.
Als je nog "last minute tips hebt" zijn die natuurlijk altijd welkom.
Veel plezier nog daar en misschien tot ziens op het vliegveld in Quito :)
Mischa (Werewolf van fok.nl) -
20 Juli 2007 - 16:00
Barbara:
Hola!!
Que tal? Ben wel jaloers op jullie trip naar Cuenca, maar ja, heb ik nog iets om voor terug te komen een keertje. Schitterende foto van jullie drietjes met de Panama Hoed!!
Ben weer terug uit de jungle, was echt super mooi. Ga zo het eea in een verhaaltje proppen. Maareh.... kep denk ik zo alles wel meegemaakt hier in Ecuador, bijna beroofd, achterna gezeten en nu een staking in Cuyabeno die te maken had met de petroleum companies.... we mochten er niet door. Was wel spannend hoor, zeg ik nu heel vrolijk nu dat ik weer veilig hier zit, maar toen we terug probeerden te komen dacht ik er wel wat anders over.
Hele goede reis verder en veel plezier!!!
Barbara -
21 Juli 2007 - 07:23
Pa En Ma:
Fijn dat jullie het naar je zin hebben. Geniet maar lekker, niet van de teken. Jammer dat de paardrijtocht tegen viel. Arme Marjolein.Is alles weer o.k met haar? Wij gaan nu naar Ede, fietsen. tot volgende week, liefs pa en ma