Reykjavik
Blijf op de hoogte en volg Martijn
30 Juli 2012 | IJsland, Reykjavik
Donderdag 26 juli rond half zes zaten we in de trein naar Amsterdam, bloedheet buiten en wij hadden heerlijk dikke broeken en bergschoenen aan. Voor het eerst met koffers in plaats van onze vertrouwde backpacks. Dat was wel wennen, zeker wanneer je voor je gevoel half Amsterdam door loopt op kinderhoofdjes met koffers. Het hotel was prima en snel gevonden. 's Avonds een supergoed concert van Eddie Vedder (zanger van Pearl Jam) gehoord. Vrijdag genoten van het mooie weer, geborreld en gegeten met Willem en Petra (van de Antarctica reis) en heel luxe met de taxi naar Schiphol gegaan. Zo, de vakantie is echt begonnen :-)
Op Schiphol gaf de weegschaal 3 kilo meer bagage aan dan toegestaan, dat is heen niet erg maar terug wel. Zien we dan wel weer. Goede vlucht gehad en het landschap is buitenaards wanneer je eroverheen vliegt. De tickets voor de flybus (van de luchthaven naar de stad) waren snel gekocht en na vijf minuten vertrok de bus al. Lekker vlot. Voor het appartement werden we afgezet alleen bleek dat we halverwege de straat in een ander appartement zaten.
Dus sjouwen (en jee, wat missen we de backpacks). Veel luidruchtig uitgaanspubliek wat het ook wel weer gezellig maakte. Het appartement was mooi en we sliepen al snel.
Zaterdag een beetje in Reykjavik rond gelopen, prachtig weer dus lekker met korte broek en een t-shirtje aan. Er zijn hier prachtige winkels maar ondanks dat het 'útsala' is start het zo'n beetje bij 100 euro voor een hemdje. Dus vooral gekeken en niets gekocht.
De plaatselijke supermarkt biedt alles van de euroshopper aan, en zelfs de lays paprikachips ontbreekt niet. 's Avonds lekker uiteten gegaan en toch redelijk vroeg gaan slapen, het tijdsverschil is twee uur met Nederland.
Zondag is Martijn gaan Duiken in Pingvellir (er bestaan een letter voor de P die niet op het toetsenbord zit). Ondanks dat het regende was het zicht geweldig (150 meter). Kleine vissen gezien en het duiken met droogpak was nog wel wat lastig maar ondanks dat het water 2 graden was heeft hij het niet kod gehad). Het bijzondere was dat er twee tectonische platen waren (Noord Amerika en Europa) die langzaam uit elkaar schuiven. Nou dat heeft hij dus maar mooi gezien.
Marjolein is ondertussen naar een grote overdekte vlooienmarkt gegaan en heeft Reykjavik verder verkend. 's Middags besloten waar we als eerste heen willen rijden en zijn we weer lekker uit eten gegaan. Het lokale Gull bier is alweer geproefd.
Vandaag maandag, is de auto net afgeleverd: een kia sportage rijdt ons rond de komende 12 dagen. De bagage zit inmiddels in de achterbak en we vertrekken zo richting Holmavík. Eens kijken of we daar de tent zullen opslaan en of de slaapzakken warm genoeg zijn. Het regent nu trouwens in Reykjavik maar vanmiddag schijnt het op de bestemming weer droog te zijn.
Op naar het avontuur!
30 Juli 2012 - 12:27
Mimi Van Luijk:
nu dat ziet er weer geweldig uit genieten wij op stand liefs van ons -
30 Juli 2012 - 13:16
Silvia:
Bedankt voor het verslag! Leuk. We zien uit naar wat foto's en naar het volgende verslag.
Tot snel!
Silvia -
30 Juli 2012 - 14:22
Corrie V.d Linde:
Hoi Tijn en Lijn,dank voor 't verslag,en ja koffers sjouwen,ook al zitten er wielen onder valt niet mee,een troost, alles zit nu in de auto,dus 't gesjouw is grotendeels voorbij.Maak overal vooral mooie foto's van zodat de achterblijvers ook mee kunnen genieten.Knuf van ons.Corrie -
30 Juli 2012 - 15:09
Veel Plezier En Zien Uit Naar De Rest Pa En Ma:
Zijn reuze benieuwd naar jullie belevenissen. En nu geen gesjouw meer, maarrijden. Wel wat anders dan de rugzak en gammele bussen!! Veel plezier Liefs pa en ma -
30 Juli 2012 - 20:27
Dicky:
Jullie hebben weer een nieuw avontuur gevonden!
Een verrassend land met een prachtige natuur.
Ik was daar 2 jaar geleden. net vóór de aswolk.
Vergeet niet te zwemmen in het termale water.
Een beetje glibberig maar een ervaring apart.
Véél plezier, Dicky. -
30 Juli 2012 - 21:43
Karin En Daniel:
Ja, echt een maanlandschap op IJsland, dat zullen jullie nog wel ontdekken op de rondreis. Pas op als jullie nog gletsjerrivieren over moeten steken!
Nog veel plezier. -
01 Augustus 2012 - 20:00
Myra:
Have fun en take care!!! Kussies van de knabbel, eddie en de knabbel beebie ;) -
01 Augustus 2012 - 21:43
MMCOIF:
Jaaaa, leuk weer hoor om meegenomen te worden naar zo'n prachtig land. Veel plezier en knijpers op bij de geisers!.
Liefs MMCOIF -
03 Augustus 2012 - 19:59
Mimi:
wat leuk om jullie zo te volgen en wat genieten jullie het spat eraf wel koud he niets voor adrie geniet nog en dikke knuffel uit heerjansdam